Kurutma Fırınları
İnfrared kurutma fırınları, gıda ürünlerinin yüzeyine temas etmeden ve doğrudan enerji iletimi sağlar. Bu sayede, kabuk oluşturma (peynirler, kabuksuz tost ekmekleri), kaplamaların kurutulması (peynirler, etler) ve ürünlerin iç kısmını etkilemeden yüzeydeki su miktarını azaltma işlemleri gerçekleştirilebilir.
Çalışma koşullarından az etkilenirler ve yayıcılarının tepkisi sayesinde, her termal tünelde bulunan konvektif payı düzeltebilirler, bu da onları oldukça stabil fırınlar haline getirir. Enerji, ilgili noktaya uygun dozajlarla ve gerektiğinde iletilir. Soğuk fırın olarak da adlandırılırlar. Ürünlerin tamamının gereksiz yere ısınmasını önlerler ve bu nedenle soğuk ürünler için ideal bir çözüm sunarlar.
İnfrared kurutma fırınları, geleneksel bir fırın şeklinde veya açık bir süreçte basit infrared paneller olarak da sunulabilir.